View Tips: Employers l Job Seekers
resumes india
Alert! Do not pay any Money as any Fees to Anyone offering Job. Eg: Fake Offer from Qatarairwaysgroups.com
Free Resumes Resumes India
Latest User Posts |  Placement Paper | Interview/GD Questions | Aptitude/Screening Tests | About Work Environment | Salary & HR Policies | Exam Notifications | Hot Jobs | Admission News Alerts | Tips/Help/General | Question & Answers | Fresher/Trainee Jobs |  Submit Placement Papers  | 

Top Companies List:
ADP
Cisco
CSC
Google
HCL
IBM
Infosys
Microsoft
TCS
Wipro

view more..

3i- infotech latest aptitude interview questions 2015, Placement Question & Answers, General Question & Answers 2015| 3i- infotech 2015,Placement Paper, March, 2015



LATEST SEARCHES
npcil previous question papers for electrical with answers       www.hsbc.co.ukstaffcars       tata technologies placement papers pdf       tndrawingtechnical.in       rrb chennai alp result 2012       TTC hired drawing exam question papers previous       apgenco LDC recruitment       ttchigher2017exam       amazon       nf railway 2011 results       drawing higher question papers last year        get resumes for free       cseb exam syllabus for mechanical       integra micro aptitude questions       drawing ttc       rgpv syllabus 6th sem civil branch       rgpv 2011 ME SYLLABUS       airport authority of india company secretary recruitment 2015       www.amneel.india.com rusem       rgpv syllabus of cs branch in engineering       technical teacher certificate notifications       bihar tet result 2012       capgemini written test pattern 2014 for freshers       aptitute test pdf for eclerx       sylbas rgpv first new sylabas download      

Placement Paper:- March 18 ,2015 - 3i- infotech, Mumbai
Id: 12204 Title: 3i- infotech latest aptitude interview questions 2015, Placement Question & Answers, General Question & Answers 2015| 3i- infotech 2015

Three rounds for selection

1.Written Test 2..2 Technical Interviews 3 HR

1.Written Test

It is an On line exam ,No.of questions : 55, Time Limit: 55 Minutes

a)Aptitude-15 Questions 15 Markss

Areas to concentrate

Simple and Compound Intrest-4 Questions
Time and work
Time and Distance
Mixtures
Number series
Probability

b)Reasoning-15 Questions 15Marks

Coding and Decoding
Puzzles

c)Computer Knowledge-10 Questions 10 Marks

C and other programming language

d)Verbal ability-5 Questions 5 Marks

Reading comprehension
Small passage followed by 5 questions

e)Essay Writing

One topic given to write in 10 Minutes-Topic Commitment
"My few favourite things"

Some questions previously asked

Directions for question nos. 1-2:

Eighty Five children went to amusement park where they could ride on merry go-round roller coaster and Ferris wheel .It was known that 20 of them have took all three rides and 55 of them have taken at least two of the three rides. Each ride cost Rs.1 and the total receipt of the amusement park was Rs.145.
1)How many children did not try any of the rides. ?
A) 5 B) 10 C) 15 D) 20
Ans. 15.

20 kids * 3 rides = Rs. 60
(55-20=)35 kids * 2 rides = Rs. 70
60 + 70 = Rs. 130
So, Rs. (145 – 130 = ) 15 are left for the other (85 – 55 = ) 30 kids . so only 15 of them can take a ride and rest 15 will be left out.
145 rides were taken. 20 of them took all three, i.e. Rs. 60 were spent, so 145-60= Rs. 85 are left for the others. Total kids were 85, so rest were 65. out of these 65,

2)How many children took exactly one ride?
A) 5 B) 10 C) 15 D) 20
Ans. 15

3)Four cities are connected by a road network as shown in the figure. In how many ways can you start from any city and come back to it without travelling on the same road more than once ?
A)8
B)12
C)16
D)20
Ans 12.
Consider the top city, the following are the 3 routes possible, starting from the leftmost edge. Since there are 3 edges emanating from each city and the figure is perfectly symmetrical, these 3 routes are possible from each edge, hence for any given city, the total number of routes = 4 * 3 = 12.

Directions for question nos 4-5:
A, B, and C are three numbers, Let
@(A, B)= Average of A and B
*(A, B)=Product of A and B
/(A, B)=A divided by B

4)If A=2 and B=4 the value of @( / (*(A,B),B),A) would be
A)2
B)4
C)6
D)16
Ans.2

5)Sum of A and B is given by
A)*(@(A, B), 2)
B)/(@(A,B),2)
C)@(*(A,B),2)
D)@(/(A,B),2
Ans. A.

6)Let x A)(x2-z2)has to be positive.
B)yz can be less than one.
C)xy can never be zero
D)(y2-z2) is always negative
Ans. A.

7)If A,s income is 25% less than B,s ,by what % is B,s income greater than that of A ?
A)35%
B)25%
C)30%
D)None of these
Ans. D Directions for question nos 8-12: A professor keeps data on students tabulated by the sex and the performance of the student. Data is kept in a computer disk, but unfortunately some of it is lost because of a virus. Only the following could be recovered:
Performance Total
Average Good Excellent
Male 10
Female 32
Total 30

Panic buttons were pressed but to no avail. An expert committee was formed,which decided that the following facts were self evident:
a)Half the students were either good or excellent.
b)40% of the students were female
c)One third of male students were average

8)How many students were both female and excellent?
A)0
B)8
C)16
D)32
Ans.A

Performance Total
Average Good Excellent
Male 10 48
Female 32
Total 30 80

Panic buttons were pressed but to no avail. An expert committee was formed,which decided that the following facts were self evident:
d) Half the students were either good or excellent. (implies the total of good and excellent is 40, i.e., hall of 80)
e) 40% of the students were female (this implies that 32 is 40% of the total students, hence total students are 80, this implies that males are 48, calculate the rest yourself)
f)One third of male students were average

9)What proportion of good students are male?
A)0
B)0.73
C)0.4
D)1.0
Ans.B.

10) What proportion of female students are good?
A)0
B)0.25
C)0.50
D)1.0
Ans.B


COMMENTS



All posts related to this company
Placement Paper - 3i- infotech, May 12, 2014 by rajesh
Id:11581 Title: 3i- infotech placement papers 2014 - Software engineer jobs in 3i- infotech Placement Papers 2014 – Latest 3i- infotech software Developers placement Question papers April-may 2014

view more


Resumes-India is a dedicated free Resume Search Website. Employers can easily search for resumes and also contact jobseekers without even creating an account. Jobseekers can post resumes an receive job offers directly from employers. Site allows job seekers to create and upload multiple resumes free. Go ahead and post Resumes now at Resumes India! Job Wanted? Submit Candidate Resumes India. Job Wanted in Chennai, Mumbai, Bangalore, Cochin, Kerala, Kolkata, Delhi, Noida, Hyderabad, Pune, Coimbatore, Tamilnadu all Indian Cities & Dubai & Abroad. Jobs in Infosys, Wipro,TCS, HCL, Reliance, Airtel, HLL, Kingfisher, Microsoft...

Submit Resumes


latest comments
telecaller
 
dharmatala and dalhausi LOCATION COMPANY NEED peon HAZRA AND BEHALA LOCATION ELECTRICAL COMPANY NEED in house counter sales and order PAYMENT COLLECTION EXE. NEED 5 CANDIDATES
 
FOR THE POST OF MECHANICAL ENGINEER ININDIAN RAILWAY MOTORS SERVICING COMPANY UNDER VENDORS PAYOUT
 
MADHAM GRAM LOCATION BACK OFFICE DATA ENTRY EXCELL ENTRY JOBS
 
MED LIFE PVT LTD ONLY PHARMA EXPERIANCE
 
for the post of Technical Support Executive, Marketing Executive, Sales Executive IN AN ENERGY GENERATING COMPANY
 
NEED 60 CANDIDATES FOR Receptionist cum back office executives Marketing Managers Telemarketing executives
 
Hiring railway vendors various vacancies on contract basis
 
Resident Medical Officer
 
ANY