View Tips: Employers l Job Seekers
resumes india
Alert! Do not pay any Money as any Fees to Anyone offering Job. Eg: Fake Offer from Qatarairwaysgroups.com
Free Resumes Resumes India
Latest User Posts |  Placement Paper | Interview/GD Questions | Aptitude/Screening Tests | About Work Environment | Salary & HR Policies | Exam Notifications | Hot Jobs | Admission News Alerts | Tips/Help/General | Question & Answers | Fresher/Trainee Jobs |  Submit Placement Papers  | 

Top Companies List:
ADP
Cisco
CSC
Google
HCL
IBM
Infosys
Microsoft
TCS
Wipro

view more..

Convergys Placement Papers – Convergys freshers Recruitment Drive- Technical placement Papers Questions,Placement Paper, June, 2014



LATEST SEARCHES
rgpv syllabus 5th sem       mu sigma muapt pattern       download resume of delhi candidates       ssc aasam rifel 2011writen exam       npcil et question paper 2015       general aptitude for tcl       www.hsbc.co.ukstaffcars       10 result rbse 2011       cg police ir battalion result 2015       rajasthan sub inspector exam 2013 result       mas gmr apprenticeship       http://www.osmania.ac.in/res07/20180808.jsp       rajasthan police si merit list for interview 2012       lrc.bih.nic.in adv 202       ssc results 2012 with student name       nvdia campus apptitude quetions       cg caf 2015 post       download free resumes of candidates       Rajiv Gandhi Proudyogiki Vishwavidyalaya syllabus b. Tech civil       2011 10th rbsc result       kolkata sales agents sales agents salesman kolkata salesman indian salesman mail       caf peper chayn lisht       354 Network Consultants Inc emails OR fax in Iceland .txt OR .pdf 2018 mail       samvida vacancy notification 2011       npcil rawatbhata 2013 272 post job      

Placement Paper:- June 10 ,2014 - Convergys, india
Id: 11773 Title: Convergys Placement Papers – Convergys freshers Recruitment Drive- Technical placement Papers Questions

1. void main()
{
int const * p=5;
printf("%d",++(*p));
}
Answer:
Compiler error: Cannot modify a constant value.
Explanation:
p is a pointer to a "constant integer". But we tried to change the value of the "constant integer".

2. main()
{
char s[ ]="man";
int i;
for(i=0;s[ i ];i++)
printf("\n%c%c%c%c",s[ i ],*(s+i),*(i+s),i[s]);
}
Answer:
mmmm
aaaa
nnnn
Explanation:
s[i], *(i+s), *(s+i), i[s] are all different ways of expressing the same idea. Generally array name is the base address for that array. Here s is the base address. i is the index number/displacement from the base address. So, indirecting it with * is same as s[i]. i[s] may be surprising. But in the case of C it is same as s[i].

3. main()
{
float me = 1.1;
double you = 1.1;
if(me==you)
printf("I love U");
else
printf("I hate U");
}
Answer:
I hate U
Explanation:
For floating point numbers (float, double, long double) the values cannot be predicted exactly. Depending on the number of bytes, the precession with of the value represented varies. Float takes 4 bytes and long double takes 10 bytes. So float stores 0.9 with less precision than long double.
Rule of Thumb:
Never compare or at-least be cautious when using floating point numbers with relational operators (==, >, <, <=, >=,!= ) .

4. main()
{
static int var = 5;
printf("%d ",var--);
if(var)
main();
}
Answer:
5 4 3 2 1
Explanation:
When static storage class is given, it is initialized once. The change in the value of a static variable is retained even between the function calls. Main is also treated like any other ordinary function, which can be called recursively.

5. main()
{
int c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5};
int j,*p=c,*q=c;
for(j=0;j<5;j++) {
printf(" %d ",*c);
++q; }
for(j=0;j<5;j++){
printf(" %d ",*p);
++p; }
}

Answer:
2 2 2 2 2 2 3 4 6 5
Explanation:
Initially pointer c is assigned to both p and q. In the first loop, since only q is incremented and not c , the value 2 will be printed 5 times. In second loop p itself is incremented. So the values 2 3 4 6 5 will be printed.

6. main()
{
extern int i;
i=20;
printf("%d",i);
}

Answer:
Linker Error : Undefined symbol '_i'
Explanation:
extern storage class in the following declaration,
extern int i;
specifies to the compiler that the memory for i is allocated in some other program and that address will be given to the current program at the time of linking. But linker finds that no other variable of name i is available in any other program with memory space allocated for it. Hence a linker error has occurred .

7. main()
{
int i=-1,j=-1,k=0,l=2,m;
m=i++&&j++&&k++||l++;
printf("%d %d %d %d %d",i,j,k,l,m);
}
Answer:
0 0 1 3 1
Explanation :
Logical operations always give a result of 1 or 0 . And also the logical AND (&&) operator has higher priority over the logical OR (||) operator. So the expression ‘i++ && j++ && k++’ is executed first. The result of this expression is 0 (-1 && -1 && 0 = 0). Now the expression is 0 || 2 which evaluates to 1 (because OR operator always gives 1 except for ‘0 || 0’ combination- for which it gives 0). So the value of m is 1. The values of other variables are also incremented by 1.

8. main()
{
char *p;
printf("%d %d ",sizeof(*p),sizeof(p));
}

Answer:
1 2
Explanation:
The sizeof() operator gives the number of bytes taken by its operand. P is a character pointer, which needs one byte for storing its value (a character). Hence sizeof(*p) gives a value of 1. Since it needs two bytes to store the address of the character pointer sizeof(p) gives 2.

9. main()
{
int i=3;
switch(i)
{
default:printf("zero");
case 1: printf("one");
break;
case 2:printf("two");
break;
case 3: printf("three");
break;
}
}
Answer :
three
Explanation :
The default case can be placed anywhere inside the loop. It is executed only when all other cases doesn't match.

10. main()
{
printf("%x",-1<<4);
}
Answer:
fff0
Explanation :
-1 is internally represented as all 1's. When left shifted four times the least significant 4 bits are filled with 0's.The %x format specifier specifies that the integer value be printed as a hexadecimal value.

11. main()
{
char string[]="Hello World";
display(string);
}
void display(char *string)
{
printf("%s",string);
}
Answer:
Compiler Error : Type mismatch in redeclaration of function display
Explanation :
In third line, when the function display is encountered, the compiler doesn't know anything about the function display. It assumes the arguments and return types to be integers, (which is the default type). When it sees the actual function display, the arguments and type contradicts with what it has assumed previously. Hence a compile time error occurs.

12. main()
{
int c=- -2;
printf("c=%d",c);
}
Answer:
c=2;
Explanation:
Here unary minus (or negation) operator is used twice. Same maths rules applies, ie. minus * minus= plus.
Note:
However you cannot give like --2. Because -- operator can only be applied to variables as a decrement operator (eg., i--). 2 is a constant and not a variable.

13. #define int char
main()
{
int i=65;
printf("sizeof(i)=%d",sizeof(i));
}
Answer:
sizeof(i)=1
Explanation:
Since the #define replaces the string int by the macro char

14. main()
{
int i=10;
i=!i>14;
Printf ("i=%d",i);
}
Answer:
i=0


Explanation:
In the expression !i>14 , NOT (!) operator has more precedence than ‘ >’ symbol. ! is a unary logical operator. !i (!10) is 0 (not of true is false). 0>14 is false (zero).

15. #include
main()
{
char s[]={'a','b','c','\n','c','\0'};
char *p,*str,*str1;
p=&s[3];
str=p;
str1=s;
printf("%d",++*p + ++*str1-32);
}
Answer:
77
Explanation:
p is pointing to character '\n'. str1 is pointing to character 'a' ++*p. "p is pointing to '\n' and that is incremented by one." the ASCII value of '\n' is 10, which is then incremented to 11. The value of ++*p is 11. ++*str1, str1 is pointing to 'a' that is incremented by 1 and it becomes 'b'. ASCII value of 'b' is 98.
Now performing (11 + 98 – 32), we get 77("M");
So we get the output 77 :: "M" (Ascii is 77).


COMMENTS



All posts related to this company
Aptitude/Screening Tests - Convergys, May 01, 2014 by rajesh
Id:11537 Title: Convergys Latest Placement Papers 2014 | Convergys Placement Papers Aptitude Questions

Placement Paper - Convergys, Sep 02, 2015 by chan
Id:9695 Title: Convergys Latest Placement Paper 2015-2016 | Convergys placement paper 2013-2014 with answers | Convergys Latest off campus Recruitment Placement Papers| Analytical section, Placement Paper, 2015, Convergys Selection Procedure

Hot Jobs - Convergys, May 14, 2011 by Ravi
Id:4907 Title: Walk In For Associates at Convergys India Services, 2011

Hot Jobs - Convergys, Mar 24, 2011 by kapil
Id:4128 Title: Convergys- Desktop Support Engineer Jobs 2011 Hyderabad

Interview/GD Questions - Convergys, Mar 07, 2011 by chiatanya
Id:3618 Title: Convergys latest java interview questions (technical round) , 2011

Placement Paper - Convergys, Mar 03, 2011 by Suboth
Id:3536 Title: Convergys placement paper, Technical Round, HR round, questions, Kolkatta, 2011

Interview/GD Questions - Convergys, Mar 03, 2011 by Balu
Id:3535 Title: Convergys placement paper, apptitude questions (verbal and non verbal), Hyderabad 2011

Placement Paper - Convergys, Feb 28, 2011 by Shona
Id:3475 Title: Convergys placement paper pattern/technical/written/apptitude/HR 2011

Placement Paper - Convergys, Nov 20, 2010 by Sharath yadav
Id:3047 Title: Sample Placement Paper of Convergys

view more


Resumes-India is a dedicated free Resume Search Website. Employers can easily search for resumes and also contact jobseekers without even creating an account. Jobseekers can post resumes an receive job offers directly from employers. Site allows job seekers to create and upload multiple resumes free. Go ahead and post Resumes now at Resumes India! Job Wanted? Submit Candidate Resumes India. Job Wanted in Chennai, Mumbai, Bangalore, Cochin, Kerala, Kolkata, Delhi, Noida, Hyderabad, Pune, Coimbatore, Tamilnadu all Indian Cities & Dubai & Abroad. Jobs in Infosys, Wipro,TCS, HCL, Reliance, Airtel, HLL, Kingfisher, Microsoft...

Submit Resumes


latest comments
diploma/B.Tech mechanical & electrical
 
tellecaller
 
ADMIN AND TELE CALLERS
 
Looking for Free Lancer to sale software in Educational Industry
 
need be/diploma freshers
 
need be/diploma freshers
 
Full Time/Freelance Business Development Executive
 
telecaller
 
dharmatala and dalhausi LOCATION COMPANY NEED peon HAZRA AND BEHALA LOCATION ELECTRICAL COMPANY NEED in house counter sales and order PAYMENT COLLECTION EXE. NEED 5 CANDIDATES
 
FOR THE POST OF MECHANICAL ENGINEER ININDIAN RAILWAY MOTORS SERVICING COMPANY UNDER VENDORS PAYOUT